Welkom bij Stichting EduPoort!

Stichting EduPoort is in juli 2006 opgericht met als doel de toegankelijkheid van online lesmaterialen te vereenvoudigen.
De stichting doet dit door het aanbieden van een centrale toegangscontrole waar zowel gebruikers als aanbieders van online content en andere onderwijsdiensten gebruik van kunnen maken. U kunt EduPoort zien als een gezamenlijke dienstverlening van deze uitgevers. Een dienstverlening die zij – omdat ze immers ook elkaars concurrenten zijn – hebben ondergebracht in een neutrale stichting zonder winstoogmerk. Als onafhankelijke stichting kan EduPoort gebruikersgegevens niet alleen beter beheren, maar – belangrijker nog – ook de bescherming
daarvan optimaal waarborgen.

Centrale toegangspoort

Dé centrale toegangspoort naar de digitale educatieve wereld. EduPoort is de oplossing voor het probleem dat de verschuiving naar online werken en leren voor de onderwijswereld met zich mee brengt: het toenemend aantal wachtwoorden. Via EduPoort zijn de meeste online lesmaterialen én vele andere online applicaties en internetdiensten met eenzelfde gebruikersaccount
te bereiken. Ongeacht de aanbieder.

Stichting EduPoort heeft een duidelijk doel voor ogen: de grote verscheidenheid aan inlogprocedures bundelen in één centrale toegangspoort. Dit doen wij door het aanbieden van een single log-on voor een breed scala educatieve internetdiensten.Van educatieve uitgeverijen tot identity providers en van een schoolnetwerk of elektronische leeromgeving tot de schoolboekhandel… via EduPoort zijn ze allemaal met één en hetzelfde wachtwoord te bereiken.

EduPoort is een faciliterende dienst waarvan zowel gebruikers als aanbieders van educatieve leermiddelen en diensten gratis gebruik van kunnen maken. U vindt op deze site geen leermiddelen of prijsgegevens over online producten of content aanbieders.

EduPoort in het kort:

  • Centrale toegang tot digitale educatieve materialen van meerdere uitgevers
  • Gebruiksvriendelijke single log-on:  één gebruikersnaam, één wachtwoord
  • Onafhankelijk en betrouwbaar
  • Beschikbaar voor zowel gebruikers als  aanbieders van online content
  • Toegankelijk voor leerlingen, studenten en docenten